Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χορτόπιτα από το Αγρίνιο

Το Αγρίνιο είναι φημισμένο για τις πίτες του (Μακαρονόπιτες, χορτόπιτες, κοτόπιτες και άλλες πολλές). Μέσα από το Blog μας θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω τις περισσότερες από αυτές.
Σήμερα θα δούμε πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή χορτόπιτα Αγρινίου.





Το παρακάτω βίντεο είναι ερασιτεχνικό, ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.


Υλικά για την γέμιση.

  • ½ Κιλό Σπανάκι
  • ½ Μάτσο άνηθο
  • ½ Μάτσο μαϊντανό
  • ½ Μάτσο Σέσκουλο
  • ½ Μάτσο Παπαρούνες
  • ½ Μάτσο Τσουκνίδα
  • 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά από τα χορταρικά αν υπάρχουν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι (μία μικρή κούπα)

Υλικά για την Ζύμη.

  • ½ Κιλό Αλεύρι
  • 5-6 Σταγόνες ξύδι (για να είναι τραγανό το φύλλο)
  • 2 Κουταλιές της Σούπας Γάλα
  • 4 Κουταλιές της Σούπας λάδι (ελαιόλαδο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου