Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κοκκινιστό στο Φούρνο με πιπεριές φλωρίνης

Είναι ένα φαγητό που χρειάζεται λίγη ωρίτσα για να γίνει αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει για τον κόπο.



ΥΛΙΚΑ για έξι άτομα:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 πιπεριές φλωρίνης
  • 500 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10-15 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγη πάπρικα
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο ξύδι
 Βήμα 1ο: ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε φτιάξει τις πιπεριές φλωρίνης έτσι ώστε να πάρουν γεύση από το λάδι και το ξύδι. Τις πιπεριές τις φτιάχνουμε ως εξής:
Πλένουμε τις πιπεριές και στρώνουμε τη σχάρα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τις τοποθετούμε επάνω. Ανάβουμε τον φούρνο τους 200 βαθμούς στον αέρα για να ψηθούν. Τις γυρνάμε μερικές φορές και όταν η εξωτερική φλούδα ξεκολλά εύκολα σημαίνει ότι οι πιπεριές έχουν γίνει. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τον σπόρο. Τις βάζουμε σε ένα μπολάκι με λάδι και ξύδι και τις αφήνουμε για 24 ώρες ώστε να πάρουν άρωμα.

Βήμα 2ο: ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Πλένουμε καλά το μοσχάρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στη χύτρα μαζί με το λάδι για να τσιγαριστεί. Όταν ετοιμαστεί, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Όταν το κρέας αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα ρίχνουμε στην χύτρα και τα υπόλοιπα υλικά. Το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και νερό και κλείνουμε τη χύτρα μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας.

Προσωπικά αφήνω τη χύτρα γύρω στα 50 λεπτά στο από τη στιγμή που θα σφυρίξει στο 5 σε κεραμική εστία ή στο 2 σε εμαγιέ. Αν χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα μπορείτε να το δοκιμάζετε και όταν ετοιμαστεί να σβήσετε το μάτι της κουζίνας.

Βήμα 3ο: ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Από τη στιγμή που το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα το ξεψαχνίζουμε και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

Αφού καλύψουμε την επιφάνεια του ταψιού, βρέχουμε το κρέας με τη σάλτσα που έχουμε.

Στη συνέχεια το καλύπτουμε με τις πιπεριές που έχουμε ήδη ετοιμάσει από την προηγούμενη.

Τέλος, πασπαλίζουμε το ταψί με το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.


Καλή σας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου