Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Καλλιεργούμε Αγγούρι

Πριν από 30 ημέρες περίπου έσπειρα σπόρους αγγουριάς, όπως θυμάστε στο post ‘’Σπέρνουμε Αγγούρι’’ που είχα ανεβάσει στις αρχές Απριλίου. Σήμερα οι Αγγουριές μου είναι έτοιμες για μεταφύτευση. Όταν βγουν τα πρώτα δυο φύλλα τις αγγουριάς (αυτά που είναι πριονωτά), όπως βλέπετε και στην φωτογραφία σε 30 ήμερες περίπου, τότε είστε έτοιμοι να μεταφυτεύσετε τα φυτά σας στην οριστική τους θέση, που μπορεί να είναι γλάστρα, ζαρντινιέρα ή και στον κήπο.



Μεταφύτευση:

Για αποστράγγιση, πάρτε μια γλάστρα και καλύψτε τον πάτο με ελαφρόπετρα (περίπου 1 - 1,5 εκατοστά.

Στην συνέχεια καλύψτε την ελαφρόπετρα με περλίτη (θα το βρείτε στα φυτώρια).

Έπειτα γεμίζουμε την γλάστρα μας με χώμα, δεν την ξεχειλίζουμε αφήνουμε περίπου 5 – 6 εκατοστά για το πότισμα.

Τέλος, αφού έχουμε βγάλει το φυτό μας από το γλαστράκι σποράς, φτιάχνουμε ένα άνοιγμα στο χώμα και φυτεύουμε το φυτό μας.

Όσο μεγαλώνει θέλει στήριγμα, βάλτε ένα καλάμι κοντά στο φυτό για να μπορείτε να το στηρίζετε καθώς αναπτύσσεται.
Σε 30-50 μέρες από την μεταφύτευση, το φυτό μας θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Τοποθετήστε σε ημισκιερές θέσεις, αγαπά το νερό, και αντέχει στο κρύο.

Διαβάστε επίσης: Σπέρνουμε Αγγούρι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου