Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Γαρίδες με κάρυ

Μιας και διανύουμε ημέρες νηστείας, σας προτείνουμε ένα πικάντικο και αρωματικό νηστίσιμο πιάτο με γαρίδες.



ΥΛΙΚΑ (υλικά για 4 άτομα):

  • 1 Kg γαρίδες ολόκληρες μεσαίου μεγέθους (με το κέλυφος)
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι (όσο εσείς αντέχετε)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • Λίγο ούζο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζουμε κρατώντας το κεφάλι και στη συνέχεια αφαιρούμε το εντεράκι από τη ραχοκοκαλιά. Το κεφάλι το κρατάμε γιατί όλη η νοστιμιά της γαρίδας στο ψήσιμο προέρχεται από το κεφάλι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε έως ότου μαραθεί και αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο νερό, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, το κάρυ και το ούζο, τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μη φύγει το κεφάλι από τις γαρίδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσουν και να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.
Όταν οι γαρίδες βράσουν δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστεί το νερό και το ούζο και στη συνεχεία σερβίρουμε. Το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σαφράν.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου