Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Γλυκό του κουταλιού Φράουλα

Μιας και είναι η εποχή της φράουλας και είναι πολύ αγαπητό φρούτο, είπα και εγώ να ανεβάσω μια συνταγή γλυκού του κουταλιού όπου έφτιαξε προχθές η μητέρα μου. Ένα ιδανικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι που μπορεί να συνοδέψει το παγωτό μας, το γιαούρτι και όχι μόνο.



Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη Βανίλια
  • 1 μικρό σπυρί μαστίχα κοπανισμένο με λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις ζυγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις φράουλες, την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε το μίγμα μας ελαφρά και το αφήνουμε για τρείς ώρες περίπου.

Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύουμε προσεχτικά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την μαστίχα, τη βανίλια και το αλάτι. Κατόπιν βγάζουμε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί για να μην πέσει η μια πάνω στη άλλη, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.



Αφού το σιρόπι μας έχει δέσει προσθέτουμε τις φράουλες και τα αφήνουμε για μια νύχτα. Την άλλη μέρα το πρωί βγάζουμε πάλι τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι μας για να δέσει καλά. Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και δίνουμε άλλη μια βράση για δύο λεπτά. Κατά την διάρκεια της βράσης ξαφρίζουμε, διότι φουσκώνει και θα χυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου