Σήμερα θα δούμε πως φτιάχνονται εύκολα οι πατατοκεφτέδες από την Άνδρο.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε όπως και στον πουρέ, και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα μας. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Συμβουλή:
Οι πατάτες που θα διαλέξετε να μην είναι πολύ φρέσκες, διότι όταν θα τους λιώσετε θα βγάλουν πολλά ζουμιά και ενδέχεται κατά το τηγάνισμα οι πατατοκεφτέδες να ανοίξουν.
Όπως έχω γράψει και σε άλλο βίντεο που έχουμε ανεβάσει, το βίντεο είναι ερασιτεχνικό, ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
- Ένα κιλό πατάτες
- Ένα Αυγό
- Ένα μπολ (παγωτού) κεφαλογραβιέρα
- Δύο κουταλιές σούπας τριμμένο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο Αλεύρι
- Ένα κρεμμύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε όπως και στον πουρέ, και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα μας. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Συμβουλή:
Οι πατάτες που θα διαλέξετε να μην είναι πολύ φρέσκες, διότι όταν θα τους λιώσετε θα βγάλουν πολλά ζουμιά και ενδέχεται κατά το τηγάνισμα οι πατατοκεφτέδες να ανοίξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου